adriandanpop.eu

Pentru mine, drumul spre Parlamentul European începe de la Chișinău

Drumul spre Parlamentul European începe chiar de aici, de la Chișinău, iar pentru mine este un moment emoționant, fiind candidat la Alegerile Europarlamentare pe lista Alianței Dreapta Unită, și un moment plin de speranță pentru viitor pentru aceste locuri de care sunt foarte atașat.

În 31 decembrie 2006 eram la Zagreb în Croația alături de oameni din toată Europa care sărbătoreau și se bucurau împreună cu noi de intrarea în Uniunea Europeană. Surpriznător, croații, gazdele noastre, se bucurau și mai intens pentru noi și repede am înțeles că bucuria lor era legată de speranța si dorința ca și țara lor să facă acest pas.

Nu doar că au intrat în Uniunea Europeană, dar au aderat și la Schengen și la Zona Euro, depășindu-ne la multe capitole.

Aceeași dorință și forță văd acum și în Republica Moldova iar șansa unirii cu România sub umbrela Uniunii Europene reprezintă o altă oportunitate istorică. De asemenea, la evenimentul de lansare s-a putut vedea clar în ochii și sufletul celor peste 1000 de participanți că această șansă nu va rămâne nefructificată de această dată.

Pregătirile pentru alegeri și campania electorală sunt o provocare nouă pentru mine dar fac acest pas cu cele mai sincere intenții și toată energia de care dispun.

alte ARTICOLE...

Interviu Gazeta de Maramureș

Reporter: Prin numeroasele proiecte internaționale, civice și de voluntariat, la care ai participat, ai interacționat mult, în ultimii ani cu cetățeni și decidenți din țările

Citește...